Eladó MacBook!? Erre figyeljen oda!

Mire fontos odafigyelni MacBook  vásárlás során? Pár dolgot össze szedtünk ami tud segíteni!

 

Természetesen a legjobb megoldás a szerviz általi bevizsgálás, ennek azonban költségei vannak, amit sokan nem szeretnének bevállalni a készülék ára mellé. A technikai ellenőrzés előtt azonban pár apróság amit mindenképpen meg  kell néznünk!

Első és legfontosabb mindig írjunk adásvételi szerződést. Rengeteg csaló van, aki kihasznál minden apróbb hibát, ennek tükrében minden esetben a készülék megvásárlása személyesen történjen! Sose utaljunk előre pénzt senkinek ha már valaki ezt kéri tőlünk ott biztosan átverés részesei leszünk.

Ha nem volt még Apple termékünk (MacBook) ajánlott vinni magunkkal egy olyan személyt akinek már vannak tapasztalatai  az almás világban.

Egy részletes átnézés elég sok részből áll amire fontos kellő figyelmet fordítani !

  • Kikapcsolt állapotban nézzük meg a készülék kijelzőjét mennyire karcos
  • Vannak e karcok, sérülések, horpadások, a készüléken
  • A gép alján a csavarok fejei el vannak e kopva
  • A kijelző zsanérjai mennyire feszesek
  • A trackpad könnyedén kattaintható e
  • edd le egy biztosan sík felületre a gépet és nézd meg, hogy valamelyik sarka elemelkedik e a felülettől

 

A HDD ellenőrzése

Ha a kiszemelt gépben még klasszikus merevlemez (HDD, Winchester) van, érdemes egy csendes helyen meghallgatni (a gép bal alsó sarkában található), hogy nem ad e kattogó hangot. Ha igen, akkor a HDD a végét járja, cserére fog szorulni, és elképzelhető, hogy adatvesztés is be fog következni.

A billentyűzet ellenőrzése

A billentyűzet ellenőrzése nagyon egyszerű! Megnyitunk egy Word vagy egy iPage dokumentumot és végig próbáljuk az összes gombot többször.

Ehhez az részhez tartozik a funkciógombok ellenörzése-hangerő-fényerő-billentyűzet világítás-stb.

Csatlakozók ellenőrzése

 Mindenképpen ellenőrizzük a gép csatlakozóit-SD kártya-HDMI kábel-füllhalgató-Type-C kábel

Valami hiba felmerülése komoly hibára adhat ,hiszen minden funkció az alaplaphoz köthető!

Akkumulátor ciklusa

1 ciklus 1 feltöltést jelent. Ebből a számból  lehet megnézni mennyit volt használva a gép illetve az akkumulátor. 800 ciklus felett már ajánlott cserélni az  akkumulátort (a felpúposodás roncsolhatja a gép többi alkatrészét)

Töltő működésének ellenőrzése

Mint minden Apple készüléknél így a Macbooknál is a töltő fogyó eszköz. Nézzük meg eredeti e a töltő, valamint hagyjuk a töltőn egy pár  percig a készüléket veszi e a töltést. Ha nem eredeti a töltő nem probléma viszont jó ok egy kis alkudozáshoz! J

Pixelhibák keresése

A szürke háttér adja vissza leginkább a pixel hibákat! Gyakran előforduló hiba , ami igazából nem befolyásolja készülék működését. Fekete kis pöttyök szoktak lennie a hibák….

További Fontos pár dolog, amit mindenképpen meg kell néznünk- szériaszám megegyezik a gép alján találhatóval-Wifi-re csatlakozik e-hangszórok-FaceTime kamera

Reméljük tudtunk nektek segíteni, ha bármilyen kérdésetek lenne, forduljatok bizalommal az almaadasvetel.hu csapatához!  Budapest 1074 Rottenbiller utca 8. Telefonszám: 06 70 660 48 41 Email: info@almaadasvetel.hu

Használt MacBook készülékek felvásárlása azonnali készpénzfizetéssel!

Apple szaküzlet-Apple Felvásárlás-iPhone Szerviz

 

 

Szeretné tudni mennyit ér használt készüléke?

Kérjük részletesen töltse ki árajanlat kérő űrlapunkat és garantáltan 2 órán belül
munkatársaink egy tájékoztató jellegű árat fognak mondani készülékére.